[vc_row type=»vc_default» full_width=»stretch_row» content_placement=»bottom» parallax=»content-moving-fade» parallax_image=»1629″][vc_column][vc_empty_space height=»500px»][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=»2/3″][vc_column_text]

 

Norges største forretningsplankonkurranse

 

Venture Cup er Norges største forretningsplan konkurranse for studenter. Venture Cup Norge sin intensjon er å være en landsdekkende forretningsplankonkurranse som har som mandat å koble forskere, studenter og næringsliv sammen. Venture Cups intensjon er delt i to; å inspirere og motivere til entreprenørskap blant studenter, og å få studenter til å utvikle sine ideer om til bærekraftige vekstbedrifter.

Venture Cup er en konkurranse som foregår over flere faser:

Fase 1: Idéfase – 27. februar

Idéverksted som vil holdes på Escape ved UiO. Her vil alle deltagere motta veiledning både under og etter arrangementet for å forberede seg til fase 2.

Fase 2: Forretningsplan – 20. mars
I denne fasen skal en fullstendig forretningsplan legges frem etter de krav som er satt av Venture Cup. Fase 2 vil bli arrangert i hver region, og det er de to beste ideene kommer videre til fase 3 og nasjonal finale.

Fase 3: Premiering – Nasjonal finale – høsten 2019
De to beste bidragene fra fase 2 i de fire regionene i Norge går videre til fase 3, som er den nasjonale finalen.

 

Bakgrunn

Venture Cup var opprinnelig en konkurranse for studenter i å lage den beste forretningsplanen. Konseptet ble først utarbeidet av McKinsey & Co og har vært i Norge siden 1999. Konkurransen arrangeres også i resten av Norden. I 2003 tok Start Norge over konseptet. Start Norge har hatt ansvaret for konkurransen siden 2004. Venture Cup har utviklet seg til å bli Norges største forretningsplankonkurranse for studenter. I dag er Venture Cup et kompetansehevingsprogram som har som formål å motivere, stimulere og gi kompetanse i entreprenørskap og det å starte egen virksomhet.

Målsetningen for Venture Cup er å bidra til at nye virksomheter etableres i Norge. Venture Cup skal være hovedarenaen for forretningsplaner, og skal være den ledende, årlige forretningsplankonkurransen i Norge. En del læresteder har fått Venture Cup som eget fag og Start Norge jobber aktivt for at flere skoler skal få dette tilbudet.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=»1/3″][vc_column_text]

Venture Cup Norge er en non-profitt forretningsplankonkurranse som har som formål å støtte morgendagens entreprenører, og å legge til rette for etablering av nye virksomheter.[/vc_column_text][vc_column_text]

Nasjonal finale i Bergen høsten 2016.

[/vc_column_text][vc_column_text]

Knytt kontakter i næringslivet.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row type=»vc_default» full_width=»stretch_row» full_height=»yes» content_placement=»middle» parallax=»content-moving» parallax_image=»1626″ full_width_row=»true» parallax_content=»parallax_content_value» fadeout_row=»fadeout_row_value»][vc_column width=»1/3″][vc_icon icon_fontawesome=»fa fa-home» background_style=»rounded» align=»center»][vc_custom_heading text=»Fase 1″ font_container=»tag:h3|text_align:center» el_class=»white-text dropshadow»][vc_column_text el_class=»white-text dropshadow»]

Idéfase – Arrangeres ved de lokale utdanningsinstitusjonene. Her vil alle deltagere motta veiledning både under og etter arrangementet for å forberede seg til fase 2.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=»1/3″][vc_icon type=»material» icon_material=»vc-material vc-material-location_city» background_style=»rounded» align=»center»][vc_custom_heading text=»Fase 2″ font_container=»tag:h3|text_align:center» el_class=»white-text dropshadow»][vc_column_text el_class=»white-text dropshadow»]

Forretningsplan – I denne fasen skal en fullstendig forretningsplan legges frem etter de krav som er satt av Venture Cup. Fase 2 vil bli arrangert i hver region, og det er de to beste ideene kommer videre til fase 3 og nasjonal finale.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=»1/3″][vc_icon icon_fontawesome=»fa fa-globe» background_style=»rounded» align=»center»][vc_custom_heading text=»Nasjonal finale» font_container=»tag:h3|text_align:center» el_class=»white-text dropshadow»][vc_column_text el_class=»white-text dropshadow»]

Et storslått arrangement, som arrangeres samtidig med Start Norge sin Høstsamling. Det betyr at alle lokallagene er samlet denne helgen og følger begivenheten der flere hundre tusen kroner deles ut til deltakerne med de beste forretningsplanene.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][ultimate_spacer height=»25″][/vc_column][/vc_row]