Norges største forretningsplankonkurranse

 

  • Kun for studenter med nasjonal hovedpremie verdt flere 100.000 kroner.
  • For å delta i den lokale finalen trenger dere kun en idé.
  • Vi guider dere gjennom prosessen og passer på at dere er 100% klare for pitchingen foran juryen.
  • Juryen består av proffesjonelle aktører fra næringslivet, med flere års erfaring innen innovasjon & entreprenørskap. Inspillene dere får fra dem vil vere svært verdifulle.

Vi vet hvor skremmende det kan vere å dele ideen sin. Derfor blir alle ledd langs veien pålagt å signere en fortrolighetserklæring, og har såklart taushetsplikt. Vinnere av Venture Cups lokale runder går videre til regional finaler, hvor vinnerne igjen går videre til den nasjonale finalen.

 

Bakgrunn

Venture Cup var opprinnelig en konkurranse for studenter i å lage den beste forretningsplanen. Konseptet ble først utarbeidet av McKinsey & Co og har vært i Norge siden 1999. Konkurransen arrangeres også i resten av Norden. I 2003 tok Start Norge over konseptet. Start Norge har hatt ansvaret for konkurransen siden 2004. Venture Cup har utviklet seg til å bli Norges største forretningsplankonkurranse for studenter. I dag er Venture Cup et kompetansehevingsprogram som har som formål å motivere, stimulere og gi kompetanse i entreprenørskap og det å starte egen virksomhet.

Målsetningen for Venture Cup er å bidra til at nye virksomheter etableres i Norge. Venture Cup skal være hovedarenaen for forretningsplaner, og skal være den ledende, årlige forretningsplankonkurransen i Norge. En del læresteder har fått Venture Cup som eget fag og Start Norge jobber aktivt for at flere skoler skal få dette tilbudet.

Venture Cup Norge er en non-profitt forretningsplankonkurranse som har som formål å støtte morgendagens entreprenører, og å legge til rette for etablering av nye virksomheter.

Nasjonal finale i Bergen høsten 2016.

Knytt kontakter i næringslivet.

Lokal finale

Arrangeres ved de lokale utdanningsinstutisjonene. De to beste ideene går videre til regional finale. Det konkurreres også om et større pengebeløp.

Regional finale

De lokale vinnerne møtes for å konkurrere om de to plassene (fra hver region) til den nasjonale finalen, i tillegg til å konkurrere om et større pengebeløp.

Nasjonal finale

Et storslått arrangement, som arrangeres samtidig med Start Norge sin Høstsamling. Det betyr at alle lokallagene er samlet denne helgen og følger begivenheten der flere hundre tusen kroner deles ut til deltakerne med de beste forretningsplanene.